Nu lasa un eveniment neasteptat, sa iti strice ziua.

Solicita gratuit o oferta de asigurare personalizata.

Companii de asigurare

SANATATE

Asigurare de sanatate

Cheltuielile efectuate in caz de imbolnavire, accident de circulatie, de munca sau in eventualitatea unei operatii iti pot destabiliza serios bugetul. Odata ce ai o asigurare privata de sanatate, nu mai trebuie sa scoti bani din buzunar pentru serviciile medicale contractate. Produsele de asigurare facultativade sanatate acopera in mod uzual:

  • Consultatii

  • Spitalizare

  • Investigatii medicale

  • Interventii chirurgicale

Serviciile se deconteaza integral sau cu anumite deduceri de catre clinicile si spitalele private cu care colaboreaza asiguratorul. Asigurarile private de sanatate pot avea limite de despagubire maxime pe un an de asigurare sau pe tipurile de servicii acoperite, dar exista si produse cu acoperire nelimitata.

Poate inlocui Cardul European de Asigurari de Sanatate "Asigurarea Medicala Privata de Calatorie in Strainatate"?

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, desi atat Cardul European de Sanatate, cat si asigurarea medicala privata pentru calatorii in strainatate sunt instrumente de acoperire a cheltuielilor medicale, intre acestea existadiferente fundamentale.

Valabilitate
- CEASS - in Spatiul Economic European plus Elvetia
- asigurarea private - in orice stat al lumii

DESPRE ASIGURARILE MEDICALE DE CALATORIE IN STRAINATATE
Locatie & Program
Locatie

Constanta, Romania

Strada Mihail Jora, nr.9 

zona Kamsas - blocurile rosii de pe Baba Novac

Strada Liliacului, nr. 1

zona Dorally - piata, langa SuperMarket

 

Tel: 0723.622.590

Tel: 0734.733.140

Whatsapp: 0723.622.590

E-mail: Delize.Asigurari@gmail.com

Program

Luni - Vineri

8:30 am - 5:00 pm

 

Programari prin telefon.

Acoperire
- CEASS - servicii medicale conform cu sistemul de securitate sociala potrivit legilor statului respectiv
- asigurarea privata - inclusiv cheltuielile medicale in sistem privat

Actiune
- CEASS - actiune limitata, prestatiile in natura care devin necesare pe motive medicale in timpul sederii unui alt stat membru, tinand cont de natura prestatiilor si de durata de sedere preconizata
- asigurarea privata - acopera, suplimentar: cheltuielile aferente repatrierii sanitare, cheltuielile cu repatrierea in caz de deces, toate cheltuielile de spitalizare, accidentele de orice fel intamplate in perioada sederii pe teritoriul tarii respective, alte cheltuieli medicale.

Decontarea
- CEASS - exista posibilitatea ca un posesor de Card sa fie nevoit sa achite pe loc contravaloarea prestatiilor medicale, urmand ca cererea de rambursare a banilor sa o faca catre casa locala de asigurari de sanatate
- asigurarea privata: toate cheltuielile sunt preluate si platite direct catre furnizorii de servicii medicale din afara tarii

Plati suplimentare
- CEASS: confera posesorului drepturile oferite de sistemul public similare cu cele ale rezidentilor statului pe care il viziteaza, fiind prezentat exemplul Germaniei unde rezidentii germani trebuie sa co-plateasca spitalizarea.
- asigurarea privata: nu exista

Conditii pentru obtinere
- CEASS: plata la zi a contributiilor la sistemul public de asigurari de sanatate
- asigurarea privata: nu exista

Sugestia noastra este sa achizitionati o asigurare medicala privata de calatorie de la una dintre companiile de profil specializate pe acest segment. In acelasi timp, o astfel de polita poate fi cumparata si on-line. Prin intermediul parteneriatului incheiat recent intre 1asig.ro si asigur.com, cel mai vizitat portal de asigurari din Romania ofera posibilitatea procurarii unei astfel de polite.

Cat priveste pretul, acesta depinde de tipul de polita ales (pentru calatorii business sau in interes turistic), complexitatea acoperirii dorite si durata sederii/destinatia calatoriei. Cu titlu informativ, o polita pentru duratade 5 zile, in spatiul UE costa intre 16,6 - 30,8 RON/persoana.

Cum se solicita despagubirile?

In cazul producerii unui eveniment asigurat, asiguratul va prezenta asigurarea cadrului medical care se va ocupa de acesta si va lua legatura telefonic (gratuit) cu biroul de asistenta medicala care-l va sfatui, pe acesta sau pe medic, asupra modului de tratare a urgentei.
In caz de repatriere, biletul de intoarcere in tara se va preda oficiului extern de asistenta medicala.
Daca asiguratul a efectuat plati, acestea vor fi despagubite la intoarcere in tara, in limita celor recunoscute de catre oficiul extern de asistenta medicala.